Social 15 Iulie 2012 10:33
Ministerul Justitiei, condus de Titus Corlatean, a facut o sesizare catre Inspectia Judiciara si a cerut sa se verifice daca magistratii care l-au condamnat pe Adrian Nastase la inchisoare cu executare au avut vreo abatere disciplinara in cariera.

Sesizarea a fost facuta dupa ce avocatul Gabriela Ghita, aparatorul din dosar a Irinei Jianu, i-a trimis lui Corlatean un memoriu, scrie evz.ro.

Avocatul Gabriela Ghita sustine ca judecatorii care l-au condamnat pe Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii " si-au exercitat functia cu rea credinta sau grava neglijenta".

Prin urmare, Ghita cere sesizarea Inspectiei Judiciare si pedepsirea completului care l-a condamnat pe Nastase si excluderea judecatorilor din magistratura".

"Inspectia Judiciara a fost sesizata la data de 26.06.2012, in temeiul art. 45 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (astfel dupa cum a fost modificata prin Legea nr. 24/2012), in vederea efectuarii de verificari prealabile cu privire la eventualitatea savarsirii unor abateri disciplinare de catre magistratii ce au judecat si solutionat cauza ce a format obiectul dos. nr. 2470/1/2012 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie", a precizat Ministerul Justitiei.

Citeste si: Basescu: Condamnarea lui Nastase a declansat criza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.