6 174 de romani au solicitat serviciile de ambulanta in ultimele 24 de ore, conform datelor cetralizate de catre Ministerul Sanatatii.

In plus, peste 120 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii si deshidratari.
o Datele inregistreaza o usoara crestere fata de perioadele cu temperaturi normale

Conform raportarilor, nu au fost inregistrate decese datorate caniculei.

In aceasta perioada, numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete a fost de 1165. La nivel national, au fost organizate peste 1100 de puncte de prim ajutor.

Avertizare: Cod portocaliu de CANICULA in Bucuresti si 11 judete

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

In perioadele de canicula este recomandat consumul zinic de lichide ( intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Citeste si:
CANICULA in Romania: Cum ne protejam?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.