Ministerul Sanatatii intentioneaza sa schimbe valoarea alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice.

In acest sens, Ministerul Sanatatii a postat, pe pagina de web www.ms.ro, la sectiunea transparenta decizionala, proiectul de Hotarare de Guvern privind nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice

Baremul privind alocatiile de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice nu a mai fost modificat din anul 2008, nivelul acestuia situandu-se, in prezent, intre 7,0 lei si 13,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati, si intre 1,8 lei si 14,5 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Avand in vedere evolutia preturilor la marfurile alimentare in perioada mai 2008 - februarie 2012, precum si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli, era necesara actualizarea nivelului alocatiilor de hrana.

Propunerile privind nivelul alocatiilor de hrana sunt intre 9,5 lei si 17,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati si 2,5 lei si 16,0 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Aceasta crestere se incadreaza in bugetele de venituri si cheltuieli pentru unitatile sanitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.