Moda feminina a impus pentru acest sezon rece paltoanele in culori deschise, care, desi nu foarte practice, sunt in voga, conferind tinutei eleganta si distinctie. Culoarea neagra se mentine insa in top si in iarna 2005-2006.

Eleganta englezeasca este sinonima cu tweedul, astfel ca un palton modern va trebui cu siguranta sa fie "asortat" la o pereche de cizme inalte. Daca sunteti adepta stilului casual, puteti alege un palton din stofa, colorat sau uni. Creatorii de moda sustin ca in iarna lui 2005 se vor purta paltoanele de lungime medie, pana la nivelul genunchilor, dar si cele mai lungi, insa nu pana la tocuri. Paltoanele de dama pot fi croite in stil cazon sau, dimpotriva, pot avea croiala cambrata, spre a sublinia talia.

Designerii de pretutindeni afirma ca trendul in moda feminina la sfarsitul acestui an nu este decat o versiune a celei din anii ’20, dar una mult mai lejera. Culoarea neagra revine in forta, dupa ce, pe parcursul verii, s-au purtat haine in culori vii: ciclam, verde sau rosu. Preturile paltoanelor difera in functie de materialul din care sunt executate si de magazinul care le comercializeaza.

Astfel, persoanele cu un buget mai restrans pot achizitiona mantouri confectionate din lana in combinatie cu poliester, la preturi cuprinse intre 200 si 500 de euro, de la un magazin "de cartier". Doamnele mai pretentioase se pot imbraca de la un magazin "de firma", unde vor plati pentru un astfel de obiect vestimentar intre 1.000 si 3.000 de euro. Modelele din stofa de lana si casmir, cu garnitura din blana de vulpe, pot ajunge la 3.000 de euro. Ceva mai ieftine, la 1.400 de euro, sunt paltoanele din stofa de lana si angora, cu garnitura din blanita de iepure. Modelele din lana cusute de mana costa 1.150 de euro.

Legea taliei

Paltonul trebuie sa se potriveasca formei corpului si stilului de viata al fiecarei persoane. In plus, trebuie sa "cada" bine atat incheiat, cat si descheiat. Doamnelor mai "plinute" le sunt recomandate paltoanele drepte, fara cute, dar in nici un caz cele mulate pe corp. In schimb, persoanelor mai slabe le va sta bine un palton cu cordon sau curea, care le va pune in evidenta talia.

La alegerea modelului trebuie luata in calcul si statura. Persoanelor minione li se recomanda sa aleaga modele de lungime medie, pana sau putin sub genunchi. Cizmele lungi, de aceeasi culoare cu haina, le vor face sa para ceva mai inalte. Doamnele suple trebuie sa tina cont de un aspect: un palton pana la glezne le dezavantajeaza.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.