Pasapoartele simple electronice vor putea fi eliberate si in alte localitati decat cele resedinta de judet.

MAI a lansat un proiect in dezbatere publica care ar urma sa implementeze aceasta masura, pentru a se evita deplasarea cetatenilor pe distante relativ mari, scrie realitatea.net.

Cererile pentru pasapoarte se vor depune, astfel, la punctele mobile care vor functiona in respectivele localitati si care vor putea si sa elibereze documentele solicitate.

Fiecare punct mobil va fi infiintat prin ordin al prefectului, cu avizul Directiei Generale de Pasapoarte, potrivit proiectului.

"Pentru a veni in sprijinul solicitantilor de pasapoarte, au fost dispuse masurile necesare pentru infiintarea si testarea unor puncte de lucru mobile pilot, sens in care, in perioada 9 mai 2011- 8 mai 2012 au fost puse in functiune 17 astfel de puncte, acest fapt dovedindu-se o solutie optima pentru a raspunde nevoilor cetatenilor. Pana la 8 mai 2012, prin intermediul acestor puncte de lucru au fost preluate 5.371 de cereri pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice", se precizeaza in expunerea de motive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.