Elevii care au facut trei ore de matematica pe saptamana, revoltati ca au avut subiecte mai grele decat cei de la profilul de matematica-intensiv.

Subiectele probei de matematica s-au adresat elevilor de la doua profile. Subiectele de tip M1 au fost destinate elevilor de la liceele cu profil matematica-informatica, care, in timpul anului scolar, au studiat intensiv matematica (6 ore pe saptamana).

In aceste conditii, este de la sine inteles ca trebuie sa se astepte la subiectele mai grele decat cele de tip M2, destinate elevilor de la profilele tehnologice sau stiinte ale naturii, care au in programa doar 3 ore de matematica.

Elevii de la profilul M2 insa sunt revoltati deoarece considera ca au primit subiecte mult mai grele. Subiectele de la M1 au avut o structura asemanatoare cu cea a modelelor publicate pe site-ul Ministerului, insa profesorii remarca faptul ca sunt cu o idee mai simple decat cele care s-au dat anii trecuti

„Subiectele de la M2 au fost ce-i drept mai deosebite, in sensul ca la punctul I, au fost trei cerinte care, desși foarte usoare, de scoala generala, au fost neasteptate. Elevii nu au mai stiut sa le faca. Practic, s-au dorit niste subiecte cat mai simple, dar au reusit sa le complice”, a declarat profesorul de matematica Andrei Dobre pentru evz.ro.

Citeste si: BAC 2012: Ecaterina Andronescu este multumita de masurile anti-copiat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.