Afla care sunt cotele procentuale de contributie pentru sanatate prevazute in noul proiect al Legii sanatatii.

Fondul national de asigurari obligatorii de sanatate este un fond special care se constituie si se utilizeaza potrivit legii, fiind gestionat in mod autonom si transparent de catre Autoritatea Nationala de Reglementare a Asigurarilor Obligatorii de Sanatate (ANRAOS), arata proiectul Legii sanatatii, supus marti in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Potrivit proiectului, cotele procentuale de contributie sunt 5,5% pentru asigurat si 5,2% pentru angajator (valoarea acestei contributii nu poate fi mai mica decat 5,2 la suta aplicata la un salariu de mediu brut pe tara, lunar, pentru fiecare angajat).

De asemenea, pentru asiguratii cu plata contributiei din alte surse valoarea contributiei va fi de 5,5%, proiectul precizeaza faptul ca valoarea acestei contributii nu poate fi mai mica decat 5,5% aplicata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar.

In plus, contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote procentuale, care se aplica la veniturile din salarii sau asimilate salariilor, precum si orice alte venituri realizate din desfasurarea unei activitati dependente, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.