Sighisoara Medievala 2012 marcheaza cea de-a XX-a editie a festivalului medieval. Afla cand se va desfasura.

Festivalul din acest an marcheaza 600 de ani de la nasterea Ioanei D’Arc, motiv pentru care eroina a fost aleasa ca personaj central al evenimentelor, scrie jurnalul.ro.

Editia din acest an se bucura si de sprijinul Casei Regale, desfasurandu-se sub inaltul patronaj al Altetei Sale Regale, Principesa Margareta.

Editia a XX-a a festivalului Sighisoara Medievala se va desfasura anul acesta in perioada 22 - 29 iulie.

Organizatorii anunta o desfasurare de forta extraordinara: 60 de trupe de artisti, 10 ordine cavaleresti, 20 de trupe de teatru, conferentiari si artisti. Povestea Ioanei D’Arc va fi interpretata de actori profesionisti si va avea o durata de peste doua ore. Spectacolul va avea premiera in doua etape, luni si marti (23, 24 iulie), apoi din nou joi si vineri (26, 27 iulie).

Ca element de noutate in acest an, cei 30 de mestesugari vor avea un cartier al lor, unde timp de zece zile isi vor confectiona in vazul spectatorilor produsele traditionale. O
echipa de cinci fierari vor confectiona o spada dupa modelul Excalibur, care va fi infipta intr-o piatra, devenind simbolul festivalului medieval.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.