Plenul Camerelor reunite a decis revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului.

Gheorghe Iancu, presedintele Avocatului Poporului, a fost revocat din functie, cu 236 voturi pentru, 47 impotriva si 15 abtineri (ale UNPR). Valer Dorneanu a fost numit presedinte interimar al institutiei Avocatul Poporului, potrivit HotNews.ro.

Anterior votului din plen, comisiile juridice reunite au aprobat, marti, revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului. Decizia a fost luata cu 14 voturi "pentru", doua "impotriva" si 3 abtineri.

Cei sapte pasi ai USL pentru suspendarea lui Basescu

Gheorghe Iancu a declarat, vizavi de dorinta USL de a-l revoca din functie, ca aceasta este “un atac pe la spate”, surprinzator si de neinteles in conditiile in care el considera ca nu a incalcat “Constitutia si legile”.

"Asta imi spune cum este caracterul unui om care una iti spune in fata si apoi te ataca pe la spate. Tot ce invoca USL nu are niciun temei. Nu am incalcat Constitutia si legile tarii, ci mi-am facut datoria, mi-am exercitat dreptul constitutional. Oricum, indiferent care va fi decizia finala, ma voi supune", a spus Iancu pentru mediafax.ro.

Citeste si Judecatorii Curtii Constitutionale, urmatoarele "tinte" pentru USL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.