Consiliul National al Medicilor cere amanarea cu 6 luni a aplicarii sistemului de presciptie electronica intrucat  „nu exista posibilitati tehnice pentru punerea lui in practica la data de 1 iulie”.

Biroul executiv al CMR a informat ministerul sanatatii ca, "in acest moment, nu poate fi introdusa obligatoriu prescriptia electronica si in mod voluntar sa se creeze grupuri pilot care sa experimenteze softul si abia dupa ce vor fi indreptate deficientele, sa se treaca in mod obligatoriu la aplicarea sistemului".

Seful CNAS: Un sistem sanitar mai performant, datorita retetei electronice

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, sustine ca medicii nu au dotarea tehnica necesara si nici instruirea facuta, iar in spitale nu a fost introdusa semnatura digitala, scrie evz.ro.

"Si, nu in ultimul rand, ar fi nevoie de un timp de lucru suplimentar pentru ca in 72 de ore ei ar trebui sa prescrie clasic si pe de alta parte ar trebui sa prescrie electronic".

Astarastoae a dat ca exemplu judetul Tulcea, care nu are acoperire de internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.