Fluviul Dunarea a fost poluat sambata dupa-amiaza cu materiale petroliere in zona orasului Calafat. Din primele cercetari ale autoritatilor din Dolj, poluarea s-a produs de la un utilaj pentru decolmatarea apei in partea bulgara a Dunarii.

Pata, care se intindea dintr-un mal in altul al Dunarii, pe aproximativ trei km, a fost vazuta intre localitatile Cetate si Calafat. In momentul in care a fost reperata de politia de frontiera, pata de motorina avea trei km lungime si 200 de metri latime. Imediat au fost alertate toate institutiile statului intrucat pata de motorina risca sa ajunga in zona de colectare a statie de epurare care furnizeaza apa potabila in orasul Calafat.

Vremea a fost insa cea care a salvat situatia. Vantul deosebit de puternic si valurile produse pe Dunare au dispersat pata de motorina. Specialistii de la Mediu spun ca pericolul era destul de mic ca pata de motorina sa ajunga la statia de epurare de la Calafat. In cazul in care pericolul nu ar fi fost inlaturat, calafetenii ar fi putut ramane fara apa potabila. Autoritatile din cele doua tari vor continua investigatiile, pentru a descoperi sursa poluarii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.