Aerul conditionat reprezinta o solutie buna pentru a scapa de canicula, insa totodata filtrele aparatelor de aer conditionat pot reprezenta o sursa de boala.

Medicii romani avertizeaza ca un numar important de cazuri se prezinta la spital cu patologii cauzate de aerul conditionat si ca filtrele acestor aparate pot fi purtatoare de virusuri, scrie healthy.ro.

Stop cardiorespirator

Este indicat ca temperatura aerului conditionat sa nu fie reglata la o diferenta mai mare de 5 grade fata de temperatura de afara (la urmbra).

Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare, diagnosticate sau nu, risca stop cardiorespirator atunci cand vin de la caldura in camerele cu aer conditionat. Aceasta pentru ca inima trebuie sa depuna un efort mai mare pentru acomodarea la o temperatura mai mica.

Sinuzita de la aerul conditionat

Sinuzitele sunt frecvente vara si principalul factor de risc il reprezinta aparatele de aer conditionat. Aceasta pentru ca filtrele acestor aparate sunt pline de bacterii care se dezvolta bine in mediul umed.

Sinuzitele se manifesta prin dureri frecvente de cap, care pot ceda greu la analgeticele uzuale, uneori chiar cu scurgeri nazale sau chiar cu dureri oculare.

Rinita

Rinita reprezinta o inflamatie a mucoasei nazale cu secretii nazale abundente, apoase intial apoi consistente, cu usturimi si poate chiar sangerari nazale.

Rinita poate fi foarte suparatoare si se poate complica cu sinuzite, otite medii etc.

Afla mai multe boli provocate de aerul conditionat pe healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.