Deputatii au votat marti cu unanimitate de voturi modificarea proiectului de lege privind aplicarea tarifelor de utilizare si trecere pe drumurile nationale.

Una dintre cele mai importante modificari este cea referitoare la intervalul de timp in care soferul sanctionat pentru lipsa unei roviniete valabile primeste acasa procesul verbal de instiintare, relateaza stirileprotv.ro.

"Procesul verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data constatarii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art.8 alin.(1)". - se arata in documentul adoptat de Parlament.

Cum sa verifici pe Internet daca ti-a expirat ROVINIETA?

Pana acum, politia avea sase luni la dispozitie sa intocmeasca procesul verbal si o luna sa-l comunice, timp in care se puteau acumula alte amenzi.

O alta prevedere importanta pentru soferi este cea legata de cuantumul amenzilor.

Astfel, "tarifele de despagubire" care se aplicau pana acum in cazul lipsei rovinietei valabile se anuleaza. In schimb, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Ministerul Transporturilor "va modifica normele metodologice pentru aplicare tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.