Social 26 Iunie 2012 10:03
Romania va participa cu 3.390 de militari la misiuni in afara granitelor, in 2013, cu 246 de militari mai putini decat in 2012.

O sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), condusa de presedintele Basescu, a avut loc, luni, la Palatul Cotroceni

In cadrul sedintei s-au aprobat fortele si mijloacele Armatei Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman in anul 2013.

Astfel, fortele pe care Ministerul Apararii Nationale le poate pune la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2013, cuprind 3.390 de militari, comparativ cu anul 2012, cand valoarea fortelor a fost dimensionata la 3.636 de militari, ceea ce reprezinta o reducere a fortelor cu 246 de militari, informeaza Presedintia.

O alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT s-a referit la implicarea Romaniei in eforturile comunitatii internationale de reconstructie a Afganistanului.

In cadrul acestui proces, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat ca Romania sa contribuie financiar la instruirea, echiparea, finantarea si dezvoltarea capabilitatilor Fortelor Nationale Afgane de Securitate anual cu 500.000 de dolari americani, pentru intervalul 2015 – 2017, aceasta fiind contributia financiara minima, stabilita in urma analizei costurilor financiare asumate de partea romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.