Peste 190.000 de absolventi ai claselor a VIII s-au inscris la evaluarea nationala de anul acesta, care incepe luni, sub supraveghere video, cu proba de limba si literatura romana, notele de la acest examen urmand sa conteze la admiterea in liceu, informeaza Ministerul Educatiei.

Prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, proba scrisa la limba si literatura romana, se va desfasura luni, 25 iunie, incepand cu ora 9.00. Potrivit MECTS, la proba de luni au fost inscrisi 190.291 de elevi, care vor sustine examenul in 4.516 unitati de invatamant, conform MEDIAFAX.

Accesul elevilor in sali este permis cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise, potrivit Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului (MECTS).

Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute. Extragerea variantei de subiect va avea loc in dimineata zilei de 25 iunie, varianta urmand sa fie transmisa catre cele 1.387 de centre de comunicare, respectiv catre toate inspectoratele scolare judetene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.