Social 24 Iunie 2012 16:41
Sambata si duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua si va cuprinde majoritatea regiunilor.

Sambata, in jumatatea de nord a tarii, temperaturile vor scadea, iar in restul teritoriului vremea se va mentine calduroasa, local caniculara. In sudul extrem si in sud-est disconfortul termic va fi in continuare accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80, relateaza mediafax.ro.

Temperaturile maxime vor fi de la 24...26 de grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei pana la 36 de grade in Lunca Dunarii si Podisul Dobrogei. Temperaturile minime se vor incadra intre 13 si 23 de grade.

La Bucuresti, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cu o maxima termica de 34...35 de grade si depasirea pragului critic de 80 al indicelui temperatura-umezeala.

COD PORTOCALIU de canicula

Duminica vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina, in sudul, centrul si sud-estul tarii si pe arii mai restranse in rest. Temperatura aerului, in scadere si in regiunile sudice, va avea valori maxime cuprinse intre 22 si 31 de grade.

La mare, vremea va fi calduroasa sambata cu temperaturi maxime pana la 33 de grade in aer si 27 de grade in apa. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari trecatoare. Duminica, vremea va fi instabila si si se va raci usor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade.Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.