Un sfert dintre romani iau antibiotice de doua-trei ori pe an, folosind aceste medicamente pentru a trata raceli sau dureri de dinti.

Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 25.000 de europeni mor anual din cauza abuzului de antibiotice.

“Utilizarea excesiva a antibioticelor este principala cauza a cresterii nivelului rezistentei microbiene fata de acestea. De putin timp exista confirmari cantitative ale situatiei din Romania: consumul de antibiotice ne plaseaza azi intre primele cinci state ale Uniunii Europene, asociat cu pozitii similare in privinta rezistentei bacterienel” au declarat Autorii Ghidului.

Aproape un sfert dintre romani iau antibiotice de doua-trei ori pe an, iar 12% dintre acestia folosesc astfel de tratamente de circa cinci ori pe an sau chiar mai des.

Cei mai multi romani folosesc tratamente cu antibiotice pentru raceala (21%), infectie asociata cu durerile de dinti (18%), infectie cu durere in gat (7%), gripa (7%) sau infecții, in general (5%) .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.