A fost reintrodusa vanatoarea sportiva in Delta Dunarii sau nu? Camera Deputatilor ar fi adoptat legea, dar Ponta a declarat ca Guvernul se va opune.

Intre timp, asociatiile si ONG-urile care se ocupa cu protejarea Deltei si a mediului s-au autosesizat.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti ordonanta 127/2010 privind unele masuri destinate dezvoltarii economico-sociale in Delta Dunarii, care prevede, printre altele, ca practicarea pescuitului recreativ-sportiv si a vanatorii rational reglementata in aceasta zona se poate efectua pe baza actelor eliberate de Administratia Rezervatiei.

Legea e prevede reintroducerea vanatorii sportive, crearea unui Colegiu Coordonator, numit politic, si aprobarea unui algoritm de impartire a taxelor provenite din exploatarea resurselor naturale, scrie romanialibera.ro.

Configuratia votului a fost urmatoarea: voturi pentru aprobarea legii - 89 PSD, 52 PNL, 8 PDL, 1 UDMR, minoritati 14, UNPR 8, neafiliati 5. Voturi impotriva: 58 PDL, PNL 2, UDMR 2. Abtineri: 7 PDL, UDMR 12, neafiliati 1.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca OUG 127/2010 care permite vanatoarea in Delta nu a fost adoptata de Camera, potrivit informatiilor pe care le detine, el subliniind ca, in situatia in care ordonanta ar fi trecut, va uza de armele juridice ale Guvernului pentru a impiedica acest lucru

''Prin amendamentul aprobat de Camera Deputatilor, rezervatia naturala Delta Dunarii va deveni teatrul unui macel. Cea mai renumita biosfera a Europei se va transforma intr-un poligon de tragere cu tinte vii. (...) In caz de nesesizare a Curtii Constitutionale, sansa salvarii faunei din Delta Dunarii ramane domnului presedinte Traian Basescu'', a declarat miercuri, Marius Marinescu, presedintele Federatiei pentru protectia mediului si a animalelor.

Asociatia Salvati Delta solicita Presedintelui Romaniei, Dl. Traian Basescu, sa nu promulge acest act normativ, relateaza rtv.net.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.