Social 20 Iunie 2012 11:11
Curtea Europeana a Drepturilor Omului a acceptat solicitarea Guvernului de prelungire cu noua luni a termenului in care legea proprietatilor nationalizate trebuie modificata.

"Termenul impus de CEDO in care Romania trebuie sa modifice legea proprietatilor nationalizate expira la 12 iulie, dar Curtea a acceptat o prelungire cu noua luni", au aratat sursele.

Statul limiteaza despagubirile pe case nationalizate la 15% din valoare

Informatia a fost confirmata pentru de catre ministrul Justitiei, Titus Corlatean, care a precizat ca termenul de modificare a legii proprietatilor nationalizate a fost astfel impins pana aproape de inceputul lunii aprilie 2013.

El a precizat totodata ca noul Guvern va analiza variantele de modificare a legii, urmand sa initieze in toamna acestui an o consultare publica.

"Comitetul interministerial care analizeaza variantele de modificare a legii va initia o consultare publica, cu toti actorii implicati, pentru a identifica o solutie care sa raspunda exigentelor CEDO. Acum este prematur un comentariu asupra solutiilor de fond, trebuie o varianta care sa asigure o justa depagubire, dar si solutii realiste care sa poata fi suportate de la bugetul de stat", a spus ministrul Justitiei, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.