45 de copii si 2 adulti au ajuns la spital, fiind diagnosticati cu meningita virala. Din fericire, nici unul nu este in stare grava si medicii spera sa evite situatiile disperate.

Starea lor e monitorizata atent de medici, pentru ca afectiunea se manifesta si la nivel cerebral, relataeaza stirileprotv.ro.

Primele cazuri au aparut in urma cu doua saptamani la o gradinita din Suceava, cand o educatoare si sase copii au fost internati de urgenta in spital
. Indivizii infectati au fost izolati de ceilalti dar cazurile au continuat sa apara si de atunci numarul pacientilor a crescut cu repeziciune, cuprinzand si alte scoli si gradinite din oras, dar si din comunele din imprejurimi.

La Spitalul de Boli Infectioase sunt internati acum 40 de elevi si prescolari, cu varste intre 4 si 16 ani. Numarul cazurilor a crescut atat de mult in ultimele zile incat prefectul judetului a decis inchiderea a 9 scoli si 8 gradinite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.