Doi romani care au fraudat terminale de plata ale lantului de restaurante fast-food Subway au fost ademeniti in SUA de agente sub acoperire.

Agentele sub acoperire le-au promis sejururi “de vis” in statiuni luxoase, dezvaluie Secret Service (USSS), citat de realitatea.net.

Din grupul pus sub acuzare de Secret Service pentru conspiratie la frauda computerizata fac parte 4 romani: Adrian-Tiberiu Oprea din Constanta – extradat de autoritatile romane in SUA la sfarsitul anului trecut, Iulian Dolan din Craiova, Cezar Iulian Butu din Ploiesti si Florin Radu din Ramnicu Valcea.

Hackerii au compromis date de pe cardurile a peste 80.000 de clienti ai unor magazine din SUA. Cei mai multi dintre acestia au fost atacati la terminalele de plata ale lantului Subway.

Pentru prinderea lui Butu si Dolan, USSS a apelat la “cel mai vechi truc” din manualul de seductie al spionilor, numit “borcanul cu miere” – honeypot : ei au fost ademeniti in SUA de agente sub acoperire.

Dolan a fost contactat de o asa-zisa angajata a unui cazino, care i-a oferit un weekend “de vis” si bilet de avion gratuite. In cazul lui Iulian Butu, momeala a fost o chelnerita americana pe care Butu ar fi intalnit-o in Franta. Cei doi au fost arestati dupa ce au aterizat pe aeroportul din Boston.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.