Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat marti, ca trebuie sa se asigure accesul tuturor romanilor la retelele de alimentare cu apa pana in 2018 si ca pretul apei potabile trebuie sa scada.

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a participat marti, 12 iunie 2012, la cea de-a 14-a editie a Forumului Regional al Apei, organizat de Asociatia Romana a Apei – ARA, relateaza rtv.net.

“Din punctul de vedere al managementului resurselor de apa, autoritatile guvernamentale trebuie sa actioneze pe doua directii. Pe de o parte trebuie sa asiguram accesul intregii populatii la rețelele de alimentare cu apa pana in anul 2018, iar pe de alta parte sa diminuam pretul apei potabile platite de catre populatie”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Ziua Mondiala a Apei: Romania, pe ultimul loc in UE la resursele de apa

Ministrul a adaugat ca Romania si-a asumat mai multe angajemente din punctul de vedere al managementului resurselor de apa atunci cand a aderat la UE. In ceea ce priveste pozitia Romaniei in raport cu institutiile europene, ministrul Mediului si Padurilor a precizat ca:

“Este necesar ca, in relatia cu Uniunea Europeana, ministerele de resort care gestioneaza fonduri europene sa aiba o pozitie ferma in concordanta cu interesul national si cu particularitatile Romaniei ca stat membru, dar care sa respecte totodata principiile UE. Deciziile vor fi obiective si ferme si nu vor fi luate din birou, ci in urma vizitelor pe teren si a discutiilor consultative purtate in mod direct cu toti factorii de decizie implicati in gestionarea fondurilor europene”.

Citeste si:
Tesla mărește cu circa 5.000 de euro prețurile pentru Model S și...
Tesla mărește cu circa 5.000...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.