Ministerul Sanatatii intetioneaza sustinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului national de asigurari sociale de sanatate, precum si scutirea cetatenilor de la plata acestui document.

In acest sens, pe pagina de web a ministerului, www.ms.ro, se afla in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Conform proiectului de act normativ, pentru plata si distributia cardului national de asigurari sociale de sanatate se va incheia un contract intre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu C.N. "Imprimeria Nationala" SA.

Lunar, Imprimeria Nationala va putea produce 1 milion de exemplare. Costul unui card se estimeaza la aproximativ 2 euro, insa cheltuielile vor fi suportate de la bugetul de stat.

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari (CNAS) declarau in urma cu o luna ca, in primul rand, lista prioritatilor lor include cardul de sanatate si reteta electronica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.