Postul Radio Romania Actualitati (RRA) contesta amenda de 25 milioane lei vechi primita joi de la CNA pentru favorizarea actualei Puteri in spatiul de emisie, atat la stiri, cat si la dezbaterile politice.

Postul public de radio s-a aparat, declarand ca evenimentele deosebite ale lunii octombrie, gripa aviara si inundatiile, au determinat postul sa acorde prioritate mesajelor de la autoritatile statului. In plus, SRR contesta si metodologia discretionara de monitorizare a CNA. Radioul acuza institutia condusa de Ralu Filip ca monitorizarea care sta la baza amenzii a acoperit doar cele 30 de minute ale emisiunii de stiri de la ora 7.00, in timp ce posturile private au fost monitorizate intre segmentul orar 7.00 - 14.00, adica sapte ore de emisie.

Ralu Filip a respins aceste acuzatii, declarand ca posturile de radio sunt monitorizate pe aceeasi durata si in conditii egale. "Nu poate fi vorba despre o greseala", a spus Filip. Acesta a lansat ieri alta acuza catre RRA, afirmand ca la acest post Opozitia nu se poate exprima deloc. Presedintele CNA s-a aratat chiar deranjat ca RRA a acordat un spatiu de emisie mai mare presedintelui decat Opozitiei.

Ralu Filip nu este insa la prima lovitura data actualei puteri si lui Traian Basescu. Luna trecuta, CNA a interzis difuzarea spotului "Invinge apele" pentru ca ar fi facut publicitate mascata unei firme si datorita prezentei lui Traian Basescu. Chiar Filip a declarat, in nume personal, ca nu este de acord cu prezenta presedintelui in spot.

Mai mult, opinia personala a lui Filip a fost insusita de institutie, care a hotarat ca spoturile care promoveaza oameni politici nu pot fi difuzate in afara perioadelor de campanie electorala. Nu acelasi lucru il credea Filip in timpul Guvernarii Nastase.

In 2004, Opozitia a reclamat faptul ca CNA nu interzice un spot publicitar al PSD difuzat inainte de debutul oficial al campaniei electorale. Filip a spus atunci ca spotul prin care PSD isi prezenta candidatii pentru Parlament nu inseamna ca se face campanie electorala. Ralu Filip s-a remarcat, de altfel, pe tot parcursul anului trecut printr-o serie de actiuni extrem de contestate.

In timpul campaniei electorale, Filip a criticat dur listele Coalitiei pentru un Parlament Curat, desi nu avea nici o prerogativa in acest sens.

In septembrie 2004, Alianta DA se plangea ca CNA nu se straduieste sa ia masuri impotriva posturilor publice de radio si TV, a caror politica editoriala era controlata, asa cum a aratat chiar raportul de tara, de institutiile statului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.