O proportie de 47% dintre romani sunt ingrijorati de posibilitatea producerii unor atacuri teroriste in tara noastra, iar 23% dintre ei se declara ”foarte preocupati”, iar restul ”destul de preocupati”, releva un studiu Eurobarometru, dat publicitatii de Comisia Europeana.

La nivelul UE, 64% dintre cetateni sunt preocupati de eventualitatea unor atacuri teroriste in tara lor, dintre care 29% sunt ”foarte ingrijorati”.

Studiul mai arata ca 51% dintre romani sunt ingrijorati de un eventual conflict armat in Romania (23% sunt ”foarte ingrijorati', iar 28% sunt ”destul de ingrijorati”), in timp ce proportia este de 59% la nivelul UE, relateaza evz.ro.

De asemenea, Eurobarometrul indica faptul ca 67% dintre romani si 3 din 4 europeni sunt ingrijorati de dezastrele produse de oameni. 23% din romani si unul din cinci europeni nu foarte ingrijorati de acest aspect.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 26.700 de cetateni europeni, din care 1.020 de romani, in perioada 25 februarie - 11 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.