Manastirea franciscana Radna intra in reparatii capitale timp de trei ani, cu o finantare de 10 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind alocata de Uniunea Europeana.

Proiectul presupune restaurarea bisericii principale si a altor trei monumente istorice din cadrul complexului, dar si amenajarea spatiilor din jur, pana la marginea DN 7, relateaza stirileprotv.ro.

Autoritatile vor ca acest obiectiv sa intre in circuitul turistic permanent din 2015, pentru a dubla numarul de vizitatori. In momentul de fata, manastirea este cel mai mare loc de pelerinaj din vestul tarii al catolicilor, fiind vizitata anual de zeci de mii de pelerini.

Se spera ca orasul Lipova va atrage astfel turisti tot anul, nu doar in sezonul cald, prin introducerea manastirii intr-un traseu turistic care sa cuprinda alte obiective din zona, precum Baile Lipova, Cetatea Soimos sau Bazarul turcesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.