Un yacht la bordul caruia se afla proprietarul acestuia a esuat intr-un banc de nisip, in apropiere de Navodari, intre localitatile constantene Vadu si Grindul Chituc.

Proprietarul yachtului a fost adus la tarm de catre politistii de frontiera, acestia reusind, in jurul pranzului, sa repuna si ambarcatiunea pe linia de plutire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta Constanta, Marius Niculescu, a declarat ca proprietarul ambarcatiunii de lux, Sorin Drugan, in varsta de 57 de ani, a fost adus la mal, starea lui de sanatate fiind buna.

El a precizat ca viata proprietarului ambarcatiunii nu a fost pusa in pericol asa cum s-a crezut cand s-a primit, joi dimineata, solicitarea de ajutor.

"Sorin Drugan este un instructor de ambarcatiuni cu vele, iar in urma cu doua zile a iesit pe mare cu un grup format din cinci persoane, pentru practica. Yachtul a esuat intr-un banc de nisip, in zona de nord a orasului Navodari, in dreptul unei plaje aflata intre Vadu si Grindul Chituc, la cateva zeci de metri de mal, apa marii nefiind adanca in zona respectiva. Cele cinci persoane au ajuns cu bine la tarm, dar proprietarul vasului a decis sa ramana la bord", mai spus Marius Niculescu.

Sorin Drugan le-a povestit politistilor de frontiera ca vasul a esuat in urma cu doua zile, iar el a decis sa ramana la bord in speranta ca vantul si curentii il vor ajuta sa aduca yachtul pe linia de plutire. Vazand ca, de fapt, vasul este impins catre tarm, joi dimineata s-a decis sa ceara ajutor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.