Guvernul norvegian va oferi Romaniei, in perioada 2012-2014, un ajutor nerambursabil in valoare de 306 milioane de euro, destinat companiilor care utilizeaza tehnologii nepoluante.

Banii sunt oferiti prin programele Mecanismului Financiar Norvegian si ale Spatiului Economic European (SEE).

"Programul vizeaza reducerea productiei de deseuri si a emisiilor in aer, apa si sol, cresterea oportunitatilor de afaceri in ecologizarea economiei nationale, cresterea utilizarii tehnologiilor prietenoase cu mediul si crearea de noi locuri de munca in domeniul industriei verzi si a antreprenoriatului", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei (MECMA).

Maine, la sediul MECMA se va desfasura a doua reuniune de consultari intre expertii romani si norvegieni din cadrul programului Green Industry Innovation, in vederea elaborarii Fisei de Program.

Programul Green Industry Innovation are ca obiectiv cresterea competitivitatii intreprinderilor ecologice, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea in industria verde si antreprenoriat, relateaza evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.