Fundatia pentru SMURD a reusit sa achizitioneze un avion sanitar de fabricatie americana care va ajunge in tara in august.

Fondurile necesare pentru achizitonarea avionului au provenit din fondurile adunate de la populatie prin alocarea a 2% din impozitul pe venit, a declarat Raed Arafat, citat de hotnews.ro.

"Este un avion sanitar cu doua targi. Chiar ieri s-a platit avansul lui. Este un avion Piper Cheyenne 3A, este un avion american de fabricatie. A fost utilizat ca ambulanta aeriana, deci nu trebuie sa facem multe modificari pe el, in stare buna.

Este second-hand, nu este nou, dar are putine ore de zbor pentru cati ani are - are aproape 5.000 de ore de zbor si e in conditie buna. Acum urmeaza sa se faca anumite revizii, verificari, sa fie pus la punct si reinnoite anumite chestii din el, dupa care va fi adus, speram, in luna august", a declarat Arafat.

Avionul SMURD va opera de pe aeroportul Baneasa din Bucuresti, iar costurile de achizitie se vor ridica la aproximativ 900.000 euro, incluzand aparatul, reviziile tehnice, echipamentele medicale, dar si pregatirea pilotilor si a tehnicienilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.