In farmaciile de retea, calitatea servirii este aceeasi ca si in farmaciile independente.

Aceasta este "principala concluzie" a unui sondaj IRSOP, realizat in cateva unitati farmaceutice din Bucuresti, in perioada 9-12 noiembrie a.c. In ansamblu, pacientii sunt multumiti de serviciile oferite de cele doua tipuri de farmacii, insa, aici, trebuie precizat ca "problema preturilor nu a constituit obiect de investigatie". Din acelasi sondaj IRSOP reiese faptul ca "totusi, pacientii tind sa aiba mai multa incredere generala in farmacii care apartin retelelor decat in farmacii independente. Increderea se bazeaza pe impresia ca farmaciile de retea au mai multe resurse, forta economica mai mare si pot face mai multe lucruri pentru pacienti". Totodata, farmacistii din farmaciile de retea sunt perceputi "la fel de corecti ca si farmacistii independenti.

Ei ofera pacientilor consiliere si indicatii privind medicamentele - 68 la suta, dau aceste indicatii din proprie initiativa - 83 la suta, nu incearca sa 'forteze>> mana pacientilor pentru a cumpara mai multe produse - 96 la suta si ofera produsul cerut si nu un inlocuitor mai scump - 93 la suta". In cazul pacientului, criteriile cele mai importante pentru alegerea unei farmacii sunt distanta fata de locuinta si fata de traseul sau zilnic. In acelasi timp, pacientii isi doresc un tip de farmacie echipata cu o multitudine de servicii si oferte auxiliare fata de simpla desfacere a produselor farmaceutice: "Mai solicitate sunt serviciile de masurare ad hoc a unor parametri de sanatate ca tensiunea arteriala, glicemia, dioptriile si efectele cosmetice ale unor produse la nivelul epidermei pacientului".
Sondajul "Care dintre farmacii sunt mai apreciate de cumparatori - farmaciile independente sau farmaciile apartinand retelelor de farmacii?" a fost realizat pe un esantion de 1.082 persoane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.