Social 31 Mai 2012 09:43
Pata de titei de pe Oltet a trecut de cel de-al treilea baraj montat de autoritati si in scurt timp va ajunge in Olt, pete mici de petrol curgand deja pe rau.

Autoritatile au pus 15 tone de materiale biodegradabile absorbante la cel de-al doilea baraj contruit la intrarea in localitatea Falcoiu, insa pata de titei nu a putut fi oprita, inaintand cu repeziciune din cauza curentilor si trecand si de cel de-al treilea baraj de la Cioroiu, relateaza MEDIAFAX.

Dumitru Boncan, director tehnic al Administratiei Bazinale de Apa Olt, a declarat ca in Olt au ajuns deja pete mici de titei. El a precizat ca in prezent se lucreaza la constructia unui al patrulea baraj aproape de varsarea Oltetului in Olt.

Poluare cu titei pe raul Oltet: Pata de petrol s-a intins pe 15 kilometri

"Deja in Olt au ajuns mici pete de titei. Nu putem spune ca a patruns pata groasa, dar trebuie sa ne mobilizam sa o oprim in aval neaparat. Aruncam in continuare substante biodegradabile si formam un al patrulea baraj foarte aproape de varsarea Oltetului in Olt", a spus directorul tehnic al Administratiei Bazinale de Apa Olt.

Intre timp reprezentantii Garzii de Mediu incearca sa evalueze pagubele.

"Pana acum cat ne-am plimbat in aceste zone afetate de poluare nu am vazut niciun peste mort. Nu stim exact cat de afectata este fauna, asta o vom stabili probabil zilele urmatoare. Nici macar nu stim care este cantitatea exacta de titei care s-a varsat in Oltet, prioritatea acum este sa facem tot posibilul sa oprim inaintarea petei", a declarat comisarul-sef al Garzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacsa.

Societatea Conpet a fost amendata cu 100.000 de lei de comisarii Garzii Nationale de Mediu pentru poluarea cu titei de pe malul stang al Oltetului, in zona Bals, informeaza, miercuri, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.