ActiveWatch si-a propus sa creeze situatii de discriminare la care sa fie expuse acele persoane care nu se intalnesc frecvent cu astfel de situatii.

Initial au fost postate anunturi de angajare pentru un post intr-o agentie publicitara si, in doar o saptamana, agentia a primit aproximativ 70 de CV-uri, relateaza evz.ro.

Dintre acestea au fost selectate 27 de persoane care au fost chemate la interviuri. Interviurile au pornit normal insa tinerii care nu stiau ce se intampla s-au vazut pusi in situatia de a fi nevoiti sa se apere pentru ca nu au zodia care trebuie sau nu provin din orasul care trebuie pentru a obtine jobul.

Participantii la experiment au avut reactii diferite la discriminare. Unii s-au infuriat, altii au inceput sa rada, iar in cateva cazuri emotiile au fost extreme. La finalul interviului, cand participantilor le-a fost desconspirat experimentul, reactia acestora a fost, in primul rand, de usurare, in unele cazuri insotita de lacrimi.

Tu cum ai reactiona daca la un interviu s-ar ridica interbari in legatura cu zodia ta?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.