Social 30 Mai 2012 11:20
In plus, in Vrancea s-a aprobat instituirea starii de alerta pentru comunele de pe Valea Zabalei.

Comunele de pe Valea Zabalei risca sa fie izolate de restul lumii ca urmare a debitelor care au depasit cota de inundatii, in timp ce la Poiana Cristei doua sate - Taratu si Mahriu - sunt izolate, dupa ce un drum comunal a fost distrus, relateaza MEDIAFAX.

Hotararea privind instituirea starii de alerta a fost luata in prezenta ministrului Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, care a participat la sedinta Consiliului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea.

"Va asigur ca aveti tot sprijinul Guvernului si al ministerului, astfel incat vrancenii sa nu sufere. Ministerul este gata sa asigure interventia operativa pentru inlaturarea situatiei critice din Vrancea", a declarat Rovana Plumb.

Hidrologii au prelungit pana joi dimineata avertizarea cod portocaliu de inundatii pe raul Negru si pe cursul superior si mijlociu al Oltului, sectorul Tomesti-Hoghiz, din judetele Covasna, Harghita si Brasov.

Codul portocaliu este mentinut pana joi, la ora 10.00.

De asemenea, codul galben de inundatii a fost prelungit pana joi, la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice Trotus (judetele Harghita si Bacau), Putna, Ramnicu Sarat (Vrancea), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila) si Barlad (judetele Vaslui, Galati si Vrancea), precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu (in judetele Harghita, Covasna si Brasov).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.