Social 29 Mai 2012 11:10
Cetatile dacice din Muntii Orastie risca sa fie scoase de pe lista patrimoniului UNESCO datorita, ca intotdeauna, lipsei de interes a autoritatilor.

Cele sase fortareye care au format sistemul defensiv al lui Decebal si care fac acum parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO sunt Sarmizegetusa Regia, Luncani - Piatra Rosie, Costesti - Blidaru, Costesti - Cetatuie, Capalna si Banita. Acestea, construite in stilul murus dacicus, au fost ridicate intre secolul I i.Hr. si secolul I d.Hr. pentru aparare si protectie contra cuceririi romane.

Datorita faptului ca au fost lasate in paragina si nu exista nimeni care sa tina statistici privind cati vizitatori au, acestea ar putea fi scoase de pe lista UNESCO.

"Cetatile dacice sunt protejate UNESCO. Ce facem noi cu asta? Nimic. Si, daca cumva vine un control UNESCO, pierdem statutul. Deci daca nu facem ceva cu urgenta maxima pierdem statutul de protectie UNESCO pentru cetatile dacice", a spus, intr-o conferinta de presa, ministrul Diaconu.

Ministrul Culturii a anuntat ca, in trei saptamani, isi propune sa dea un raspuns final in ceea ce priveste rezolvarea problemei cetatilor dacice din Muntii Orastiei si sa adune la aceeasi masa administratia publica locala, Consiliul Judetean, specialistii si Ministerul Culturii pentru a gasi o solutie, relateaza adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.