Meteorologii avertizeaza ca in Moldova va fi situatia cea mai grava, iar premierul scoate Fondul de Rezerva la "inaintare".

Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat, la sedinta de la Ministerul de Interne, ca urmeaza sa ploua si in zilele urmatoare.

Va ploua pana miercuri. De miercuri, pana sambata va fi o pauza. Partea cea mai grea va fi in Moldova, in Galati, Vaslui si Iasi”, a declarat Sandu, citat de evz.ro.

Avertizare: Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, din pacate, ploile vor continua si ca exista pagube materiale provocate de aceste fenomene meteo, care vor fi acoperite de Executiv din Fondul de rezerva.

"Din fericire nu a fost nicio victima omeneasca. Pagube exista, fondul de rezerva - acela in care am luat inapoi banii de la campania electorala il vom folosi pentru repararea pagubelor produse de aceste fenomene naturale", a spus Ponta, citat de realitatea.net.

Pagube exista pana acum, desi sunt limitate. Peste 40 de locuinte si gospodarii au fost inundate, luni dimineata, in localitatea gorjeana Tantareni, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei, relateaza aceeasi sursa.

De asemenea, un dig de protectie de pe raul Buzau s-a rupt din cauza cresterii nivelului apei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.