Unda de poluare cu petrol de pe raul Cotmeana din judetul Arges a trecut de ultimele baraje, astfel ca pata de titei se intinde pe aproape 15 kilometri.

Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea au dispus ca OMV Petrom sa monteze de urgenta alte patru baraje din paie si absorbante, scrie MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea, ultimele constatari la fata locului arata ca in urma coroziunii conductei magistrale de titei s-a scurs o cantitate de aproximativ 700 - 750 de litri de petrol.

Dezastru ecologic: Sute de litri de petrol s-au scurs in raul Cotmeana

In prezent, OMV Petrom actioneaza cu personal operativ, doua buldoexcavatoare, doua vidanje, material de tip "spill sorb", fiind montate patru baraje pe Valea Radioasa si 14 baraje pe raul Cotmeana.

"Unda poluanta a trecut de ultimele baraje montate in zona scolii Sapata, reprezentantii ABA Arges-Vedea dispunand OMV Petrom montarea de urgenta a inca patru baraje din paie si absorbante in localitatea din aval Lunca Corbului-zona primarie. Estimativ, lungimea raului Cotmeana afectata de poluarea produsa de catre OMV Petrom este de 15 kilometri", se arata intr-un comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea.

Conform sursei citate, nu exista pericol de poluare a raului Arges si de afectare a alimentarii cu apa a municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.