Un numar de 34 de persoane au fost diagnosticate cu borelioza pana in 13 mai, din 208 cazuri suspecte.

In 2011 in aceeasi perioada, au fost 62 de cazuri din 130 de suspiciuni, potrivit raportului Ministerului Sanatatii prezentat premierului.

"Astfel, in 2012 au fost confirmate 34 cazuri de borelioza din 208 cazuri suspecte, iar in 2011 au fost confirmate 62 de cazuri din 130 suspiciuni", a precizat Ministerul Sanatatii, citat de MEDIAFAX.

Incepand din anul 2010, atat borelioza Lyme, cat si encefalita de capuse sunt afectiuni monitorizate, aflate in supraveghere epidemiologica. In prezent, infectia cu borelioza este diagnosticata si tratata in toate judetele tarii, printr-o arondare teritoriala organizata in cadrul acestei supravegheri, a mai aratat MS in raportul prezentat premierului.

"Cu toate acestea, bolile infectioase transmise prin vector activ (capuse, tantari) inregistreaza o anumita crestere in intreaga Europa, inmultirea capuselor fiind favorizata de schimbarile climatice (fluctuatii de temperaturi, precipitatii abundente)", potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.