Social 20 Mai 2012 10:32
Aproximativ 40% dintre romani sufera de hipertensiune arteriala, boala care afecteaza inima, rinichii, ochii si creierul, insa doar 3 din 7 pacienti care primesc medicatie sunt tratati corect.

Principalele cauze ale hipertensiunii sunt alimentatia nesanatoasa, lipsa de miscare, fumatul, dar si altele.

"Din totalul celor cu hipertensiune arteriala, doar 44 la suta stiu ca sufera de aceasta boala. Dintre cei care stiu ca sunt bolnavi, 39 la suta sunt tratati, insa, din sapte-opt care primesc tratament, doar trei sunt corect tratati", a explicat profesorul Bruckner, presedintele Societatii Romane de Medicina Interna, citat de mediafax.ro.

Potrivit statisticilor, Romania este pe locul patru in Europa ceea ce priveste mortalitatea cauzata de boli ale inimii.

"Hipertensiunea arteriala este o adevarata problema de sanatate publica in Romania. Prin masurarea tensiunii arteriale, putem depista pe cei care sufera de aceasta afectiune si ii putem indruma spre mijloace de control si tratament corespunzatoare fiecaruia", a declarat presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, prof. dr. Maria Dorobantu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.