Pentru a mentine preturile mici la mezeluri, producatorii folosesc ca ingrediente de baza pentru aceste produse resturi de animale, sorici, grasimi si tendoane.

"Exista un lucru care este foarte riscant si care se intampla in Romania de un an. Se umbla la retetele preparatelor de carne, si nu numai. Scad calitatea retetei pentru a pastra pretul constant", a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta si producator de mezeluri.

Cele mai nocive mezeluri: Contin pana la 14 aditivi alimentari

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a avertizat ca aceste produse, cum sunt parizerul, crenvustii sau salamurile din categoria inferioara, contin, in proportie de 80%, grasimi, sorici si resturile de la animale, precum tendoane, urechi sau stomac, si foarte putina carne, conform realitatea.net.

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au verificat recent in laborator cateva tone de mezeluri, iar rezultatul a fost catastrofal: Carnea nu mai contine carne.

Citeste si
Institutul de Bioresurse Alimentare: Nereguli se gasesc mai ales la mezeluri si lactate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.