Adultii care beau cel putin trei cesti de cafea pe zi beneficiaza de o reducere cu 10% a riscului de deces in comparatie cu persoanele care nu beau cafea.

Acest studiu a fost realizat pe baza unui chestionar expediat unui grup de 400.000 de persoane din acest interval de varsta, in perioada 1995-1996. Participantii au fost monitorizati pana pe 31 decembrie 2008.

Rezultatele, publicate in revista New England Journal of Medicine (NEJM), arata ca persoanele care beau, in medie, trei cesti de cafea pe zi - cafea obisnuita sau fara cofeina - prezinta mai putine riscuri de a deceda din cauza unor maladii cardiovasculare si respiratorii, atacuri cerebrale, rani, accidente, diabet sau infectii, in comparatie cu persoanele care nu beau cafea., scrie MEDIAFAX.

Autorii studiului au tinut cont si de alti factori ai mortalitatii, precum fumatul si consumul excesiv de alcool.

A fost 14 ani CEO de multinationala, iar acum vinde cafea pe bicicleta.

"Cafeaua este bautura cu cel mai mare consum in America, dar legatura dintre consumul ei si riscul de deces nu este foarte clara", a precizat medicul Neal Freedman, de la departamentul de genetica si epidemiologie a cancerului din cadrul National Cancer Institute (NCI), coordonatorul studiului.

"Consumul de cafea - asa cum am descoperit noi - este asociat cu un risc mai mic de mortalitate in general", a adaugat el.

"Desi nu putem trage concluzia ca exista o legatura cauza-efect intre consumul de cafea si un risc mai mic de mortalitate, credem totusi ca aceste rezultate ofera anumite asigurari in privinta faptului ca aceasta bautura nu este daunatoare pentru sanatate", a spus medicul Freedman.

Ei au precizat, totodata, ca nu au avut informatii despre felul in care era preparata cafeaua (espresso, la filtru etc.) si, deci, despre concentratiile ingredientelor cu efecte protectoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.