Social 16 Mai 2012 10:04
Bucurestiul se afla pe locul 2 in topul capitalelor UE cele mai poluate cu pulberi in suspensie cu diametrul mai mic de 10 micrograme.

Cercetarea Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, data publicitatii marti, arata ca Bucurestiul este a doua in clasamentul capitalelor din Europa dupa poluarea cu pulberi in suspensie cu diametrul mai mic de 10 micrograme (PM10). Astfel, in Bucuresti se inregistreaza anual, in medie, 92 de zile cu depasiri ale nivelului admis, fata de limita de 35 zile prevazuta de normele europene.

Capitala Romaniei este depasita, din acest punct de vedere, doar de Sofia, unde acelasi indicator este de 176 de zile, in medie, pe an, spun initiatorii studiului.

In privinta suprafetei de spatii verzi pe cap de locuitor, desi se situeaza peste Madrid si Paris, cu 23,1 metri patrati pe cap de locuitor, capitala Romaniei este cu mult in urma Vienei, care are 120 de metri patrati pe cap de locuitor, scrie MEDIAFAX.

Cea mai mare suprafata de spatii verzi care ii revine in Bucuresti fiecarui locuitor, 77,19 metri patrati, este in sectorul 1, in mare parte datorita padurii Baneasa, in vreme ce sectorul 2 sta cel mai prost la acest capitol, cu doar 12,43 metri patrati, conform Cadastrului Verde lansat in iunie 2011, se mai precizeaza in studiu.

Uniunea Europeana cere ca, pana in 2013, fiecarui locuitor sa ii revina 26 de metri patrati de spatiu verde.

In prezent, indicatorul variaza la nivelul UE intre doi metri patrati pe cap de locuitor la Paris si nu mai putin de 496 de metri patrati pe cap de locuitor in capitala Lituaniei, Vilnius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.