Fondul unic de asigurari sociale de sanatate va pierde 1,5 miliarde de lei dupa returnarea sumelor retinute ilegale din pensii.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a pus, luni, in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta privind stabilirea unor masuri de restituire a unor contributii de asigurari sociale de sanatate, relateaza wall-street.ro.

Documentul prevede ca sumele retinute de la data de 1 ianuarie 2011 pana la data de 30 aprilie 2012 se restituie in transe. Astfel, pentru sumele retinute in perioada ianuarie - martie 2011, restituirea se realizeaza in transe lunare egale in perioada iunie-august 2012, iar pentru sumele retinute in perioada aprilie 2011 - aprilie 2012, restituirea se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2013.

In nota de fundamentare care insoteste documentul se arata ca, in anul 2012, de la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate se pierd 286.100.000 de lei, iar anul viitor 1,24 miliarde de lei.

Citeste mai multe despre proiectul de Ordonanta de Urgenta privind returnarea sumelor retinute ilegal pentru CAS pe
wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.