Functionarii publici care se vor pregati centralizat cu instructori ai Institutului National de Administratie nu vor mai fi cazati la hoteluri.

Noul manager al INA, Adrian Badila, doreste sa concentreze cursurile in centrele universitare. In afara de asta, el mai are la dispozitie si Hotelul "Excelsior" al Ministerului Administratiei si Internelor.

Pentru a nu mai intra in scandaluri legate de cazarea cursantilor, noul director al INA este decis sa gaseasca alternative la hoteluri. Pe de o parte, el vrea sa organizeze cursurile la nivel regional, iar participantii sa fie cazati in centrele universitare. O alternativa viabila este legata si de parteneriatele cu institutiile la care lucreaza functionarii ce urmeaza sa fie scoliti. "Vom incerca sa lasam in seama angajatorilor problemele legate de cazare, iar noi sa furnizam numai instructorii", spune Adrian Badila.

El este de parere ca INA trebuie sa se ocupe numai de pregatirea functionarilor publici din administratia centrala, restul cursurilor fiind lasate in seama Centrelor Regionale de Formare Continua. Subsecretarul de stat spune ca situatia fondurilor de care dispune este buna, dat fiind ca in perioada in care fosta conducere s-a tinut de scandaluri nu prea a avut timp sa cheltuie bani. Anul viitor va avea loc un program mamut de pregatire, nu mai putin de 1.000 de persoane urmand sa fie instruiti de traineri de la INA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.