Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat ca ministerul sau se va implica in repatrierea de la Paris a ramasitelor pamantesti ale marelui sculptor.

Aflat, duminica, in judetul Gorj, alaturi de scriitorul Laurian Stanchescu, care a initiat o campanie publica pentru repatrierea osemintelor lui Brancusi la Hobita, din cimitirul parizian Montparnasse, Mircea Diaconu s-a intalnit cu urmasi ai marelui sculptor si a vizitat casa memoriala in care a copilarit artistul.

"Parerea mea e ca e o ordine a lucrurilor si trebuie mai intai sa ne facem datoria aici. O repatriere inseamna sa-l aduci undeva, nu pe un camp, intr-o paragina. Daca facem asta aici si izbutim sa dam nivelul in ceea ce spun eu acum abia apoi putem cere, cu documente, sa-l aducem acasa”, a mai spus Diaconu.

Mircea Diaconu a marturisit ca are si un motiv personal de a se implica in repatrierea osemintelor lui Brancusi pe meleagurile natale, sotia sa fiind din Targu Jiu, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.