Municipalitatea vrea sa schimbe radical Piata Presei Libere, imbogatind-o cu pasaj pietonal cu gradina, pasaj rutier si cel mai mare monument din Capitala.

“Zona centrala a pasajului pietonal nu va fi acoperita. In pasaj vor fi plantati copaci si spațiu verde. Va fi o zona de relaxare cu banci si spatiu verde, dar mai jos, sub nivelul strazii. Nici in laterale pasajul nu va fi acoperit decat partial, iar multe zone vor ramane neacoperite, sub cerul liber”, a explicat pentru b365.ro, Dorin Stefan, arhitectul care a realizat proiectul Pasajului de la Piata Presei Libere.

In centrul pietei va fi amenajata o “curte de lumina descoperita”. Mai exact, in mijlocul pietei, sub pamant va fi amenajata o gradina urbana.

In zona pietei, pasajul pietonal va fi construit deasupra celui rutier. Pasajul rutier de la Piata Presei Libere va avea forma literei Y. Se va intra in subteran de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, din dreptul Fantanii Miorita, si va iesi prin doua pasaje subterane spre Bd. Kiseleff si spre Bd. Marasti.

In fata Casei Presei, in locul statuii lui Lenin, se va ridica cel mai in alt monument din Capitala, dedicat luptei impotriva comunismului. Este vorba de monumentul numit Aripi, al artistului Mihai Buculei. Monumentul este in constructie acum, la Uzina Electromecanica Ploiesti, unde se construiesc si rachete, urmand a fi terminat anul acesta.

Planul Urbanistic Zonal se afla deocamdata in dezbatere publica. Pentru demararea proiectului este necesara aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.