Social 10 Mai 2012 14:00
In jurul orei 7.00 in Pasajul Lujerului din Bucuresti a avut loc un accident intre trei tramvaie 41, peste 37 de persoane fiind ranite, potrivit primelor estimari.

[UPDATE] Bilant: 86 de persoane la spital, sapte sunt internate

Cele patru spitale bucurestene unde au fost transportate victimele accidentului din Pasajul Lujerului au inregistrat 86 de prezentari la Unitatile de Primiri Urgente (UPU), sapte persoane ramanand internate, dupa cum au declarat reprezentantii unitatilor sanitare.

[UPDATE] Circulatie reluata

In jurul orei 13:15 s-a reluat circulatia in Pasajul Lujerului.

[UPDATE] Cei trei vatmani vor fi audiati de politie

Cei trei vatmani implicati in accident vor fi audiati in cazul celui mai teribil accident de tramvai din Capitala. Ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului Sector 6, relateaza evz.ro.

[UPDATE] O parte din victime au fost eliberate din Spitalul Universitar

La Spitalul Universitar au ajuns 34 de victime ale accidentului de tramvai, insa o parte dintre ei a plecat deja la domiciliu.

"Nici un pacient nu este in stare grava, sunt contuzii minore", a declarat doctorul Leo Grecescu. Nu a avut loc nici o interventie chirurgicala.

Cele mai grav ranite persoane sunt o femeie de 53 de ani cu fractura de glezna si un barbat de 28 de ani cu traumatism facial, scrie gandul.info.

[UPDATE] Oprita: Toate victimele sunt stabile

In prezent, toate victimele sunt stabile, insa unele vor necesita o perioada mai mare de internare, de pana la 14 zile, a declarat Bogdan Oprita, citat de jurnalul.ro.

Patru dintre cei 24 de raniti care au ajuns la Spitalul Floreasca in urma accidentului din Pasajul Lujerului au ramas pana in prezent internati, doi fiind in clinica de ortopedie si ceilalti doi la sectiile de chirurgie plastica si neurochirurgie.

"Pana in prezent au fost internate patru dintre victimele ranite in accidentul din Pasajul Lujerului, probabil aceasta va fi si cifra totala. Dintre acestia, doi au fost internati in clinica de ortopedie, cu fracturi la gamba, unul in clinica de chirurgie plastica, cu o plaga la scalp, iar a patra victima este in clinica de neochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral de nivel II", a precizat Oprita, pentru mediafax.ro.

[UPDATE] Declaratii ale victimelor din accident

"M-am trezit cu multa lume peste mine, oameni raniti, capete sparte. Sunt foarte speriata. Usile erau blocate, lumea era peste mine, am crezut ca acolo mor, eram pe jos, intre scaune, nici nu stiu cum am ajuns acolo. Am spart usile cu piciorul ca sa iesim, a declarat o femeie aflata in al doilea tramvai. Ma doare rau capul si sunt panicata", a declarat o victima implicata in accident pentru HotNews.ro.

Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

[UPDATE] Au fost inregistrati 52 de raniti

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca 37 de persoane ranite in urma accidentului din Pasajul Lujerului au fost duse la spital de echipaje SMURD, iar alte 15 au mers singure la unitatile sanitare.

Accidentul de la Lujerului este considerat accident colectiv de munca

[UPDATE] Pasageri: Cel de-al treilea tramvai avea viteza mare la intrarea in pasaj

Potrivit unor martori, la intrarea in Pasajul Lujerului, vatmanul din cel de-al treilea tramvai a observat inainte cu aproximativ o suta de metri ca sunt tramvaie oprite, a franat, iar apoi s-a izbit puternic de tramvaiul din fata, care, la randul lui a intrat in primul tramvai oprit.

Acestia au precizat ca tramvaiul avea viteaza la intrarea in pasaj, iar in momentul impactului aproape toi pasagerii au cazut.

La intrarea in pasaj, exista un indicator de limitare a vitezei la 30 de km/h, pe care se pare ca niciunul dintre vatmanii tramvaielor implicate in accident nu l-a respectat.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

RATB: Coliziunea tramvaielor 41 nu a putut fi evitata

Accidentul s-a petrecut atunci cand un tramvai a deraiat in Pasajul Lujerului si, potrivit primarului sectorului 6, Cristian Poteras, aflat la fata locului, alte tramvaie au venit din spatele sau, moment in care s-au ciocnit.

Accidentul a avut loc in jurul orei 7.30 dimineata. Un tramvai a avut o defectiune tehnica, vatmanul a incercat sa il repare si alte doua tramvaie s-au ciocnit de el, scrie realitatea.net.

Exista, conform medicului Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD, trei persoane cu traumatisme cerebrale, dar si aproximativ alte 34 de persoane care au suferit fracturi si diferite alte traumatisme. Si un copil a fost ranit, acesta fiind trimis, impreuna cu mama sa, la Spitalul Floreasca.

In cele trei tramvaie se aflau cateva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panica in urma accidentului, pasagerii ajutandu-se unii pe ceilalti pentru a iesi din tramvaie.

Citeste si:
Liniile de transport 5, 16 și N103 din Capitală vor fi deviate în...
Liniile de transport 5, 16 și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.