Emil Boc a prezentat miercuri mai multe documente care dovedesc ca Ioan Mang a plagiat integral un articol provenit dintr-o sursa din Japonia.

Partidul Democrat Liberal ii cere demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, acuzandu-l pe acesta de plagiat. Presedintele PDL, Emil Boc, a prezentat miercuri, intr-o conferinta de presa, mai multe documente care dovedesc ca actualul ministru al Educatiei se face vinovat de plagiat.

Ioan Mang, noul ministru al Educatiei, acuzat de plagiat

Emil Boc a prezentat un articol al lui Ioan Mang publicat in 2003 la Craiova. Cu exceptia a doua - trei paragrafe si a titlului, articolul era o reproducere a unui material stiintific al unor autori japonezi, scrie hotnews.ro.

"E adevarat ca a modificat titlul articolului. Aceasta este contributia originala a domnului ministru Mang. In rest l-a copiat in integralitate.
Ce ne spune acest lucru: concluzia e ca intreaga opera academica este una de plagiat intre 80 si 90%. (...) In aceste conditii, demisia e un gest care trebuie sa fie mai mult decat evident pentru ca e indamibisil sa ai in fruntea MECTS un om care, din pacate, a fost promovat pe baza de plagiat", a declarat Emil Boc.

Liderul PDL a amintit si de "minciunile" USL de dinainte de preluarea puterii, printre care ca nu vor face numiri controversate si ca nu vor mari numarul de ministere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.