Copiii profesorilor nu vor avea grija taxei de admitere sau de cazare, indiferent daca parintii lor mai lucreaza sau sunt retrasi din activitate.

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a initiat un proiect care prevede ca si copiii fostelor cadre didactice - care au iesit definitiv sau temporar din invatamant - sa beneficieze de scutire la plata taxelor de admitere in invatamantul superior si a celor de cazare in camine, scrie MEDIAFAX.

In expunerea de motive, initiatorii precizeaza ca, potrivit legii, personalul didactic nu se mai afla in activitate in urmatoarele situatii: a decedat, s-a pensionat sau "nu mai profeseaza munca de cadru didactic".

In forma in vigoare a Legii 1/2011, articolul 277 prevede: "Copiii personalului didactic in activitate sunt scutiti de plata taxelor de inscriere la concursurile de admitere in invatamantul superior si beneficiaza de gratuitate la cazare in camine si internate".

Initiativa legislativa introdusa la Senat elimina sintagma "in activitate" din articolul 277 al legii.

Semnatarii considera ca prin prevederea actuala din articolul 277 din Legea 1/2011 se creeaza discriminare intre copiii cadrelor didactice in activitate si cei ai cadrelor didactice care au iesit din sistem, "temporar sau definitiv", in conditiile in care nicio persoana nu poate sa prevada momentul in care poate intra in inactivitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.