Social 9 Mai 2012 11:21
Evaluarile-pilot ale elevilor din peste 300 de scoli din toata tara incep, miercuri, cu clasele a IV-a din 136 de unitati de invatamant.

Printre unitatile implicate se numara si sase scoli din Bucuresti, desi 9 mai a fost declarata zi libera pentru copiii din Capitala datorita finalei Europa League.

"Evaluarea se va da si in Capitala, chiar daca ziua de miercuri este libera pentru elevii bucuresteni. Este un test important, nu ne putem permite amanarea lui", au declarat reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Ulterior, la 16 mai, vor fi verificati elevii claselor a VI-a din 86 de scoli, iar la 22 si 23 mai, cei de clasa a II-a din tot atatea unitati de invatamant. Elevii care vor sustine evaluarile-pilot formeaza un esantion stabilit la nivel national de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE),
scrie romanialibera.ro.

Evaluarile si scopul lor:

Clasa a II a - Rezultatele sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea lor in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.
Discipline: intelegere si matematica.

Clasa a IV a
- Rezultatele evaluarii fiecarui test contribuie la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale si sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii si cercetari de diagnoza a sistemului de invatamant primar.
Discipline: limba romana, limba materna, pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale, si matematica.

Clasa a VI a - Are ca scop optimizarea invatarii, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de invatare si preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu.
Discipline: limba si comunicare, matematica si stiinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.