Social 7 Mai 2012 10:50
Ioan Mang, propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru al Educatiei, vrea sa schimbe structura BAC-ului.

In septembrie 2011, Ioan Mang - actuala propunere a guvernului Ponta pentru portofoliul Educatiei - declara ca sustine modificarea examenului de Bacalaureat. Propunerea acestuia viza introducerea Bac-ului diferentiat, pe trei niveluri, potrivit hotnews.ro.

Ponta o scoate pe Corina Dumitrescu din schema Guvernului

Cele trei niveluri ale Bacalaureatului diferentiat
1. candidatii obtin diplome de absolvire ce le dau posibilitatea de inscriere la orice facultate;
2. candidatii trec bacalaureatul vocational sau tehnologic, care permite inscrierea doar la o facultate de acelasi profil;
3. cel de-al treilea nivel presupune absolvirea cu probe de competenta, pe baza caruia candidatii se pot inscrie la scoli profesionale, postliceale sau la cursuri de calificare.

In plus, noul ministru desemnat pentru a conduce Educatia considera ca Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, a fost singurul vinovat pentru performanta scazuta a liceenilor la Bacalaueatul de anul trecut. In 2011, Mang l-a criticat dur pe Funeriu.

"In fata unor astfel de rezultate, minima decenta l-ar fi obligat pe oricare ministru responsabil sa incerce sa explice cum s-a ajuns la aceasta situatie. Actualul ministru al educatiei, Daniel Petru Funeriu a preferat insa o cu totul si cu totul alta atitudine. Adoptand un ton triumfalist, el incearca sa-si faca un titlu de glorie din performanta scolara redusa, improscand cu noroi atat cadrele didactice, cat si elevii care au sustinut examenul", a spus atunci Ioan Mang, criticand totodata si sistemul de supraveghere video, relateaza evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.